Bownen-/Kraniosakral-behandling:

Jeg har i mange år vært interessert i alternativ behandling. I 2012 begynte jeg min utdannelse innen dette området. Først ble det utdannelse som Bowen terapeut, deretter som Kraniosakral-terapeut. I tillegg har jeg tatt grunnmedisin.

Begge disse er skånsomme behandlingsformer. Vil du vite mer om dem, så les på vår hjemmeside under behandlinger.

Jeg tilbyr altså behandling med Bowen terapi eller Kraniosakral terapi, eller at jeg intuitivt blander de to.

Kontaktinformasjon:

Send en melding til min mobil: 909 20 805, eller en mail til: lillianhajek@yahoo.no

 

 

 

BEHANDLINGER:

 

Bownen-/Kraniosakral-behandling:

Bowen teknikken er en meget skånsom og dyptgående behandling som gir kroppen den informasjonen den trenger for å reparere seg selv. Dette gjøres ved at bowenterapeuten trykker forsiktig på forskjellige punkter på kroppen med tommel- og pekefinger. Disse punktene kan være over muskler og akupunkturpunkter, samt bindevevet (fascia). Når spenninger i disse områder frigjøres, kan dette ha innflytelse andre steder i kroppen. Spenninger og blokkeringer kan oppløses, slik at smerter minskes eller blir borte. Stress fører ofte til verkende og stive muskler og ledd slik at smerter blir forsterket. Bowen behandling kan bidra til å gjenopprette ro og dyp avslapning i kroppen.

Kroppen din er den beste helbrederen du har. Bowen støtter kroppens medfødte evner til å slappe av og reparere. GI KROPPEN EN SJANSE!

Hvor kommer Bowen teknikken fra:

Tom Bowen fra Victoria i Australia utviklet teknikken på 1950 tallet. I en periode av sitt liv behandlet han utrolige 13.000 klienter i året.

Mer informasjon om Bowen teknikken finner du på www.bowennorge.no

Der kan du også finne oversikt over terapeuter i Norge.

 

 

I Kraniosakral terapi er også målet å stimulere kroppen til å helbrede seg selv. En behandler forsøker å stimulere til dette ved hjelp av svært lett berøring av blant annet hode, nakke, rygg, korsbein og halebein. Kraniosakralterapi er en metode for å behandle hele kroppen.

Det var den amerikanske legen og osteopaten William Garner Sutherland (1873-1954) som i 1920-årene oppdaget at bena i hodeskallen har en bevegelighet, og at disse beveger seg rytmisk. Denne teorien er omstridt, men både eldre naturkulturer og nyere tradisjoner forholder seg til at det er en liten bevegelse mellom benplatene i kraniet. Sutherland fant også ut at spinalvæsken har en puls. Denne pulsen kan brukes til å oppdage ubalanser. I førstningen var  Kraniosakralterapi sammen med Osteopatiiosakralterapi i samme behandlingsform, men ble senere skilt ut som en egen behandlingsform.